Werken bij Fien Over Fien

Wat zijn de voordelen van het kopen van mijn woning?

1. De prijzen zijn realistischer geworden

De woningmarkt was jarenlang erg overspannen. Dit betekent dat de koopsom van een woning in sommige gevallen meer door de emotie werd bepaald en daardoor hoger lag dan de werkelijke waarde. Gelukkig is die tijd nu voorbij en heeft u meer zekerheid dat de prijs die u betaalt ook realistisch is.

2. Opbouw eigen vermogen

Door het aflossen van de hypotheek bouwt u eigen vermogen op met uw woning.

3. De hypotheekrente is momenteel gunstig

De hypotheekrente is een belangrijke factor voor de maandlasten. Omdat deze rente -historisch gezien -nog steeds erg laag staat, is een nieuwe hypotheek nu relatief goedkoop.

4. De maandlasten zijn overzichtelijk en stabiel

Met een vaste hypotheekrente zijn de maandlasten vaak stabieler. Doordat een hypotheek vaak over langere termijn afgesloten wordt en (afhankelijk van de soort hypotheek) de rente vaak vast is, maakt dat de maandlasten voor een koophuis minder stijgen dan bij een huurwoning. Dit komt doordat de huurprijzen sterker stijgen dan de hypotheekrente.

5. Zelf alles mogen veranderen

Doordat u zelf eigenaar bent van de woning, heeft u de vrijheid om zelf aanpassingen aan de woning te doen. U hoeft dus geen toestemming te vragen aan de verhuurder.

6. Extra voordelen voor het kopen van uw eigen huurwoning

Als koper van uw huidige huurwoning heeft u een aantal voordelen ten opzichte van andere kopers. Denk aan de praktische zaken: geen gesleep met verhuisdozen, geen geklus en u kent de buurt!