Werken bij Fien Over Fien

Kan ik gebruik maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De nationale hypotheekgarantie (NHG), is de garantie die u kunt krijgen wanneer u een hypotheek afsluit voor het kopen van een woning. Deze garantie wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.

Het kan voorkomen dat u in situaties terechtkomt, die het onmogelijk maken de hypotheekschuld af te lossen. Denk dan aan arbeidsongeschiktheid of echtscheiding. Door NHG staat het waarborgfonds garant voor de terugbetaling van het hypotheekbedrag aan de geldverstrekker. In sommige gevallen kan het Waarborgfonds de restschuld zelfs kwijtschelden. Dit kan echter alleen als u er zelf alles aan gedaan heeft om de schuld af te betalen.

De voordelen van de Nationale Hypotheek Garantie

Met de NHG betaalt u een lagere hypotheekrente.

In enkele gevallen kan het Waarborgfonds de restantschuld bij gedwongen verkoop kwijtschelden. Dit is alleen mogelijk als u aan kunt tonen er alles aan gedaan te hebben om de schuld zoveel mogelijk te beperken. Bovendien treedt het Waarborgfonds alleen op wanneer u buiten uw schuld in een probleemsituatie bent gekomen.

Met de NHG bent u er zeker van dat u nooit teveel leent. De reden hiervoor is dat NHG alleen mogelijk is als u voldoet aan bepaalde inkomensnormen.

Alle kosten die u moet maken om NHG te verkrijgen, zijn fiscaal aftrekbaar.

U hoeft geen eigen geld in te brengen. Met NHG kunt u naast de kosten voor de aankoop van de woning ook overige kosten meefinancieren. Denk hierbij aan de kosten voor de makelaar, de notaris en de kosten voor een verbouwing.

Nationale Hypotheek Garantie afsluiten

Via iedere geldverstrekker en/of hypotheekadviseur kunt u NHG afsluiten. De aanvraag wordt tegelijk met de aanvraag voor een hypotheek bij de betreffende geldverstrekker ingediend. U hoeft hier zelf verder niets voor te doen.

Voorwaarden

Om een Nationale Hypotheek Garantie voor de woning af te kunnen sluiten, zijn een aantal voorwaarden gesteld. Kijk voor meer informatie op www.nhg.nl.