Werken bij Fien Over Fien

Wat verandert er met het tweehurenbeleid?

In de woningadvertentie wordt duidelijk vermeld of het tweehurenbeleid op de woning van toepassing is. Ook eventuele andere toewijzingseisen worden vermeld. Zo zorgen we dat de huurprijs past bij het inkomen van de nieuwe bewoner(s). Een woning krijgt dus twee verschillende huurprijzen afgestemd op het huishoudinkomen van de woningzoekende. Hierdoor krijgen woningzoekenden meer keuzevrijheid op de huidige krappe woningmarkt.

Dit betekent in de praktijk het volgende:

- Eenpersoonshuishoudens met een (verzamel)huishoudinkomen tot max. € 40.765,- kunnen via hun inschrijving op Woongaard reageren op woningen met een kale huurprijs tot € 633,25 en lager.

- Tweepersoonshuishoudens met een huishoudinkomen tot max. € 45.014,- kunnen via hun inschrijving op Woongaard reageren op woningen met een kale huurprijs van € 678,66 tot € 763,47. 

- In plaats van de ‘hoogte van het huishoudinkomen’ (voorrang lage inkomens) wordt nu de inschrijfduur bepalend of iemand hoger of lager op de lijst komt te staan. Hoe langer de inschrijfduur hoe hoger je op de ranglijst komt.

We starten de ‘proef’ kleinschalig met woningen in de Rembrandthof en de Peulenhof. Als deze proef succesvol is, breiden we deze uit.