Vacature: Woonconsulent (32-36 uur per week)

Publicatiedatum: 07-10-2020

 

Woningen verhuren, huur incasseren en contact onderhouden met de huurders bij huurachterstand. Word jij enthousiast van deze combinatie van klantencontacten en veel zaken regelen? In een organisatie die werk doet wat er toe doet? Dan zijn wij op zoek naar jou! “Wij” zijn Fien Wonen uit Hardinxveld-Giessendam – tot 1 januari gevestigd in Meerkerk - , een middelgrote organisatie in een landelijke omgeving en wij hebben een vacature voor een:

Woonconsulent (32-36 uur per week)
Resultaatgericht | Klantgericht | Communicatief vaardig | Gericht op verbetering


Onze uitdaging
De uitdaging van team Wonen ligt de komende periode vooral in het ontwikkelen naar zelforganisatie en het slimmer inrichten van het verhuur-/ mutatieproces waarin we vooral de klant nadrukkelijker de regie willen geven.

Jouw uitdaging
Spreekt onze uitdaging je aan? Dan kun je daarin een proactieve rol spelen. Daarnaast ligt uiteraard de focus op onze primaire processen. Daarin ben jij het aanspreekpunt voor onze huurders en woningzoekenden. Je realiseert je dat wonen een primaire levensbehoefte is. Jij draagt daar aan bij door:

 • Klanten en woningzoekenden helder en enthousiast te adviseren over de woningen waarvoor ze in aanmerking komen en welke informatie ze wanneer moeten aanleveren.
 • Het hele ‘verhuurproces’ nauwkeurig en gestructureerd vast te leggen in onze systemen.
 • Overlast – samen met huurders – structureel op te lossen.
 • In contact met bewonerscommissies mede invulling te geven aan vraagstukken die bij onze huurders spelen.
 • Daarnaast maak je je sterk voor tijdige betalingen waardoor de achterstand zo laag mogelijk is.

Onze klanten zijn een diverse groep mensen uit alle lagen van de samenleving. Het merendeel redt zich prima. De laatste jaren zien we steeds meer kwetsbare mensen die meer aandacht vragen van onze woonconsulenten.

Jouw profiel als woonconsulent:

 • Een afgeronde HBO opleiding Vastgoed en Makelaardij, Maatschappelijk Werk of Sociaal Juridische dienstverlening.
 • Werkervaring (in de corporatiesector is een pré, maar) is niet noodzakelijk. Affiniteit met ‘wonen’ en met onze klanten is cruciaal.
 • Van nature een zelfstandige houding waarmee je actief nadenkt hoe je iedere dag nog meer waarde kan toevoegen aan onze dienstverlening.
 • Affiniteit met het verbeteren van processen vanuit het oogpunt van de klant.
 • Je krijgt voldoening als woningzoekenden tevreden zijn over jouw dienstverlening. Daar doe je alles voor, waarbij je je resultaatgerichtheid en communicatieve vaardigheden inzet om je resultaten te halen.
 • Je vindt het leuk om intensief samen te werken in een klein team.

Ons aanbod
Je kan rekenen op een uitdagende en brede baan in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Daarnaast zijn we een compact team met korte lijnen.
De waardering is een salaris dat recht doet aan de uitdaging: schaal G van de CAO Woondiensten (maximaal € 3513,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).

Welkom
Je reactie, in de vorm van motivatie & curriculum vitae, is welkom bij Monique van Laar, HR adviseur, via solliciterenfienwonennl. Als je vragen hebt, kan je haar bereiken via telefoonnummer 06-59926470.

Fien Wonen is een middelgrote organisatie waarin circa 35 medewerkers samen werken aan goede en betaalbare huisvestiging voor mensen met een smalle beurs. Fien Wonen verhuurt ongeveer 3400 woningen in en rond Hardinxveld-Giessendam en Zederik. Het is een professionele en informele organisatie met ruimte voor ontwikkeling. De organisatie werkt slim, wendbaar en stelt de huurder voorop.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden