‘Week van de Starter’ vergroot starterskansen op de woningmarkt

Publicatiedatum: 15-09-2020

In de week van 27 september tot en met 3 oktober organiseert het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met woonpartijen de ‘Week van de Starter’. Het doel van deze week is om de positie van starters op de woningmarkt te verbeteren door te zorgen voor een uitgebreid en compleet overzicht van informatie. Minister Kajsa Ollongren: “Als starter is het al lastig genoeg om een passende woning te vinden. Informatievoorziening mag daarbij in ieder geval niet het struikelblok zijn.”

Als starter heb je het niet makkelijk op de woningmarkt. Het woningaanbod is beperkt en de concurrentie is groot. Ook kom je voor veel belangrijke keuzes te staan. Bijvoorbeeld: hoeveel geld kan en wil ik besteden aan een huis? Waar wil ik wonen? En wil ik kopen of huren?

De juiste informatie hebben helpt bij het maken van deze belangrijke keuzes. Maar deze informatie is versnipperd over verschillende organisaties en informatiebronnen. Het is daardoor best moeilijk om snel een compleet overzicht te krijgen van de mogelijkheden die je hebt als starter op de woningmarkt.

Het doel van deze week is om starters op de woningmarkt één centrale plek aan te bieden waar zij alle benodigde informatie over het huren of kopen van hun eerste huis kunnen vinden. In de ‘Week van de Starter’ wordt startersinformatie op een centrale plek onder de aandacht gebracht. Dit door onder andere het organiseren van verschillende events voor starters op de woningmarkt.

Bent u starter en nieuw op de woningmarkt? 
Kijk voor meer informatie op: https://startenopdewoningmarkt.nl 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden