Verhuurdersheffing Fien Wonen passeert € 3 miljoen!

Publicatiedatum: 24-09-2020

Eind september betaalt Fien Wonen de verhuurdersheffing over het jaar 2020. Huurders dragen iedere maand bij aan de betaling van dit fikse bedrag. Dit jaar gaat het om maar liefst € 3.007.346,-. Deze berg met geld verdwijnt in de staatskas en wordt niet voor woningbouw gebruikt. De verhuurdersheffing is een extra belasting welke alleen voor verhuurders in de sociale sector geldt. Dit hoge bedrag komt bovenop de normale belastingen. 

Van € 3.007.346,- had Fien Wonen zeer mooie dingen kunnen doen. Een voorbeeld hiervan is een huurverlaging per woning van al snel enkele tientjes per maand, in plaats van de huurverhoging die huurders van ons hebben gekregen. Ook hadden we van dit geld nog meer daken kunnen voorzien van zonnepanelen, wat een extra financieel voordeel zou opleveren. Daarnaast kunnen we van dit bedrag 150 woningen gasloos en volledig energieneutraal maken. Starters hadden we een extra hart onder de riem kunnen steken met een hoop nieuwe woningen. 

Het kabinet heeft met Prinsjesdag bekend gemaakt dat woningcorporaties gebruik kunnen maken van een speciaal noodfonds van maximaal € 200 miljoen. Dit om huurders met financiële nood door corona te helpen. Het gaat hier echter om een sigaar uit eigen doos. Inmiddels hebben alle woningcorporaties gezamenlijk namelijk al bijna € 10,5 miljard afgedragen aan verhuurdersheffing. 

Fien Wonen roept u als huurder op goed na te denken over uw stem voor de aankomende Tweede Kamer verkiezingen. Uw stem kan namelijk het verschil maken voor uzelf en voor andere sociale huurders. Stem en stem bewust.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden