Update situatie (omringende) complex(en) aan de Maasstraat

Publicatiedatum: 10-09-2020

 

Tijdens onderhoudswerkzaamheden is aan ons complex in de Maasstraat in Hardinxveld-Giessendam scheurvorming ontdekt. Hierop heeft er een onderzoek plaats gevonden en bleken er constructieve problemen met de balkons te zijn.

In de omgeving zijn er nog twee vergelijkbare complexen van Fien Wonen aan de Peulenlaan. De eerste stap die we hebben gezet is om ook hier onderzoek te doen. De resultaten van het onderzoek zijn bekend. Ook in de Peulenlaan zullen wij herstel werkzaamheden moeten gaan uitvoeren, maar zijn de problemen minder groot dan aan de Maasstraat.

De resultaten uit het onderzoek van adviesbureau Nebest zijn voorgelegd aan Kelfkens Engineering BV te Hardinxveld-Giessendam (ingenieursbureau). Zij werken over de herstelwerkzaamheden een aantal voorstellen uit en leggen deze aan ons voor. Wanneer het beste voorstel bekend is, zetten wij die uit richting een aantal uitvoerende partijen.
In de maand september 2020 zal een herstelplan uitgewerkt worden. Vervolgens worden bewoners van de complexen uitgenodigd voor een informatieavond waarin we de aanpak toelichten.

Nadat de plannen zijn uitgewerkt, vragen wij een vergunning aan voor de werkzaamheden. Onze verwachting is dat wij de vergunning in oktober 2020 kunnen aanvragen. De vergunning loopt tot januari 2021 en tegelijk geven wij de opdracht om de herstelwerkzaamheden uit te voeren.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden