Update scheurvorming complex aan de Maasstraat

Publicatiedatum: 25-05-2020

In Hardinxveld-Giessendam heeft Fien Wonen onder andere een complex aan de Maasstraat. Tijdens het uitvoeren van schilderwerkzaamheden is scheurvorming geconstateerd aan de balkons van dit complex. 

Firma Nebest heeft onderzoek naar de scheurvorming gedaan. Hieruit is gebleken dat er problemen zijn met de constructie van de balkons. Herstelwerkzaamheden zijn nodig om de balkons weer in orde te maken. Om de veiligheid te waarborgen zijn de balkons ondersteund door stempels.

De eerstkomende activiteit zal bestaan uit een onderzoek naar een aantal complexen in de omgeving van de Maasstraat. Omliggend staan namelijk complexen die vergelijkbaar zijn qua bouwstijl en bouwjaar. We willen graag weten of het scheurvormingsprobleem zich beperkt tot dit ene complex of in meer complexen optreedt. 

Na het onderzoek zal in overleg met Nebest een plan van aanpak gemaakt worden voor herstel. Vervolgens zal toetsing plaatsvinden door de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Als de werkzaamheden voor iedereen akkoord zijn, dan zullen de werkzaamheden aanvangen. Het voorbereidingstraject vraagt veel afstemming met experts en gemeente en zal daarom een aantal maanden duren. Naar verwachting kan het herstel in het vierde kwartaal van 2020 plaatsvinden.

 

Deel deze pagina