Schoonmaak en onderhoud zonnepanelen

Publicatiedatum: 09-04-2020

 

Een veel gestelde vraag in deze tijd van het jaar is of zonnepanelen onderhouden of schoongemaakt moeten worden. Het antwoord hierop is simpel. Zonnepanelen hebben onder normale omstandigheden geen onderhoud of schoonmaak nodig.
 

Regen spoelt vuil weg
De hellingshoek waarin de zonnepanelen worden geplaatst, zorgt ervoor dat vuil tijdens een regenbui prima van de panelen afloopt. Bovendien zijn de zonnepanelen voorzien van een dun vuilafstotende laag. Hierdoor blijft er weinig vuil op de panelen liggen en kan het zich niet aan het oppervlak hechten. Tijdens plensbuien in Nederland spoelt het meeste vuil zoals stof, zand, stuifmeel, roet etc. weg. Hierdoor blijven de zonnepanelen optimaal presteren. 
 
Wanneer wel schoonmaken?
Mochten de opbrengsten echt enorm afnemen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met Ecorus via 085-4017393.  U kunt dit zien via de Eleena zonmeter. Ecorus beheert en monitort de zonnepanelen. Mocht de opbrengst dusdanig laag zijn door vervuilde panelen, dan zal Ecorus dit voor u schoonmaken.

Ga nooit zelf aan de slag om de zonnepanelen schoon te maken! De kans op schade aan de panelen is vaak erger door gebruik van verkeerd materiaal, dan tijdelijk minder opbrengst hebben, omdat u even moet wachten op Ecorus voor reiniging. Dus bij storing, bel Ecorus!
 
Nog eens teruglezen? 
Dit alles is ook terug te lezen in de bijlage veelgestelde vragen die u vindt in de informatiebrief zonnepanelen of in de handleiding die u bij oplevering heeft ontvangen van Ecorus. Heeft u dit niet meer in uw bezit? Dan vindt u dit terug op https://www.ecorus.com/handleidingen/.  
 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden