Werken bij Fien Over Fien
Welkom Over ons Nieuws en publicaties Actueel nieuws Richtlijnen van Fien Wonen tijdens de coronacrisis - update 18 januari 2022

Richtlijnen van Fien Wonen tijdens de coronacrisis - update 18 januari 2022

Leestijd: 4 min

Richtlijnen van Fien Wonen tijdens de coronapandemie

Update 18 januari 2022

Richtlijnen bij Fien Wonen 

Ook Fien Wonen wil het besmettingsgevaar zoveel mogelijk beperken en daarvoor vragen we aan iedereen om alert te zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Hieronder leest u welke maatregelen we graag samen met u willen nemen. Uiteraard geldt: bent u verkouden of ziek? Dan moet u dit melden. Geplande afspraken worden dan uitgesteld.

1. Het kantoor van Fien Wonen is open voor bezoek!

Ons kantoor op Rijnstraat 1 in Hardinxveld-Giessendam is open. Op werkdagen bent u welkom van 09.00-12.00 uur. In de middagen op afspraak.

2. Reparatieverzoeken

Reparaties worden uitgevoerd. Immers mogen er 4 personen per dag op bezoek komen. Fien Wonen volgt hierin de protocollen van Bouwend Nederland en de richtlijnen vanuit het RIVM. Wij voeren reparaties uit, tenzij iemand in uw huishouden ziekteverschijnselen vertoont of positief getest is op corona. In dat geval dient u uw reparatieverzoek uit te stellen. Telefonisch vindt er een gezondheidscheck plaats en ook bij uw voordeur. We vertrouwen op uw eerlijkheid. Wij werken met een mondkapje op en vragen u de ruimte waarin een monteur moet werken zoveel mogelijk te mijden en vooraf, tijdens en achteraf te luchten door ramen te openen.

3. Welke reparatieverzoeken worden opgepakt?

Alle reparaties worden opgepakt.

4. Voor- en eindinspecties

Opzeggingen

Geef uw opzegging door via het klantportaal, de website of neem telefonisch contact met ons op. Na uw opzegging wordt er een voor- en eindinspectie met u gepland.

Voor- en eindinspectie

De voorinspecties gaan door zoals u het van ons gewend bent. De opzichter of woonconsulent komt bij u langs om de woning te inspecteren. Wij werken met een mondkapje op en houden afstand. Wij vragen u ook rekening te houden met de maatregelen.

Heeft u of uw huisgenoot corona of coronaklachten dan vragen wij u dit aan ons door te geven. Wij vragen u op dat moment foto’s te maken van elke ruimte en deze naar ons te mailen onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Een medewerker van Fien Wonen zal aan de hand van de door u gestuurde foto’s telefonisch of per mail contact opnemen om verdere afspraken te maken.

5. Bezichtigingen en sleuteluitgiftes

Bezichtigingen

Bezichtigingen gaan door. Wij vragen de vertrekkende huurder mee te werken aan de bezichtiging zodat bezichtigingen in bewoonde staat zoveel mogelijk kunnen doorgaan, uiteraard rekening houdend met de maatregelen. 

Groepsbezichtigingen gaan ook door indien het mogelijk is de coronamaatregelen de handhaven. De kandidaat mag met maximaal 1 ander persoon naar de bezichtiging komen.

Wij werken met een mondkapje op en houden afstand. Wij vragen u ook rekening te houden met de maatregelen. Bij geplande afspraken wordt van te voren telefonisch contact opgenomen om na te gaan of er sprake is van verkoudheidsklachten, griepverschijnselen of een positieve coronatest in uw huishouden. Mocht dit het geval zijn, dan wordt een afspraak uitgesteld. U kunt ook een vervanger langs sturen.

Tekenen huurovereenkomst

Het tekenen van de huurovereenkomst vindt plaats in de woning.

Wij werken met een mondkapje op en houden afstand. Wij vragen u ook rekening te houden met de maatregelen. Bij geplande afspraken wordt van te voren telefonisch contact opgenomen om na te gaan of er sprake is van verkoudheidsklachten, griepverschijnselen of een positieve coronatest in uw huishouden. Mocht dit het geval zijn, dan wordt een afspraak uitgesteld.

6. Buurtnetwerk

Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.

Het buurtnetwerk van Servanda is bereikbaar! (Hardinxveld-Giessendam)
Bij de buurtwerkers Sylvia De Ruiter en Yannick Hurkmans kunt u terecht voor vragen of gewoon een praatje. WhatsApp-gesprekken zijn ook mogelijk.

Voor Beneden-Hardinxveld kunt u het beste met Sylvia de Ruijter–van Iperen in contact komen. Telefoon: 06 82 31 35 48. Email: Sylvia.deRuijterservandanl
Voor Boven-Hardinxveld kunt u het beste met Yannick Hurkmans in contact komen. Telefoon: 06 11 11 74 02. Email: Yannick.Hurkmansservandanl

Algemeen mailadres buurtnetwerk: buurtwerkservandanl  
Website: https://www.servanda.nl/diensten/buurtwerk