Klankbordgroepen en bewonersinformatieavonden bij projecten

Publicatiedatum: 21-10-2020

Het is bij projecten gebruikelijk om huurders via informatieavonden op de hoogte te brengen van de plannen die er zijn met hun complex. Door de coronacrisis is het nu onmogelijk om met grote groepen samen te komen. Hierdoor hebben we in de afgelopen periode geen informatieavonden kunnen plannen. Het is voor ons lastig geweest om in te schatten of het mogelijk zou zijn om dit weer te gaan organiseren,  waardoor het richting bewoners van de complexen lange tijd stil is geweest. Dit vinden wij uiteraard erg vervelend en we zoeken dan ook naar oplossingen om huurders zo goed mogelijk te informeren. Eén van de vormen die we hierbij gebruiken is een nieuwsbrief waarin we niet alleen de stand van zaken, maar ook het volledige proces van het project in beeld brengen. We vertellen de bewoners dat we, tijdens de voorbereidingen van een project, bij elke bewoner op bezoek gaan en de wensen per bewoners in beeld brengen. Op die manier hopen we iedereen optimaal van dienst te zijn.

Naast de brede informatiemomenten aan alle bewoners zijn er in diverse complexen ook klankbordgroepen opgericht. De klankbordgroep is een groep bewoners van een complex en met die groep gaan we een stapje verder de diepte in. We bespreken niet alleen de plannen maar ook de verschillende mogelijkheden die we hebben bij de aanpak van een complex. We proberen daarbij zo goed als mogelijk rekening te houden met de voorkeur van de bewoners. De klankbordgroepen bestaan meestal uit vier tot vijf bewoners per complex. Daarmee hebben we dus gelukkig wel afspraken kunnen maken en vergaderingen kunnen plannen. De meeste afspraken zijn online, maar een aantal afspraken hebben fysiek op een locatie met voldoende afstand plaats kunnen vinden (nog voor de huidige lockdown).

Op deze manier proberen we de communicatie rondom projecten, die toch vaak onzekerheid geven aan bewoners, zo goed als mogelijk door te laten gaan. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden