Werken bij Fien Over Fien
Welkom Over ons Nieuws en publicaties Actueel nieuws ISTA is getroffen door een cyberaanval

ISTA is getroffen door een cyberaanval

Leestijd: 2 min

Het hoofdkantoor van ISTA in Duitsland heeft te maken gehad met een cyberaanval. ISTA meet het verbruik van energie, warmte en water. Het maakt hiermee de afrekening stookkosten voor bewoners in gebouwen met blokverwarming.

Mogelijk gegevens van onze huurders betrokken bij een datalek
Deze cyberaanval kan gevolgen hebben voor ons en onze huurders. Op dit moment is dat nog niet duidelijk.

Op dit moment weet ISTA nog niet welke gegevens de aanvallers hebben verkregen of tot welke gegevens ze toegang hebben gehad. Zo is het nog onduidelijk of het ook gegevens van het kantoor in Nederland gaat. ISTA is bezig om dit in kaart te brengen. Mocht ook de Nederlandse systemen geraakt zijn, dan kan het gaan om persoonsgegevens van onze huurders die wonen in een gebouw met een gezamenlijke energie-installatie (blokverwarming).

Meer weten we op dit moment nog niet
ISTA heeft de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gebracht en heeft aangifte gedaan bij de politie. Een gespecialiseerd team onderzoekt nu het incident. Zodra we meer weten, informeren wij je op onze website.

CorpoX (moederbedrijf ISTA) neemt de privacy van huurders heel serieus
CorpoX werkt volgens de normen van de BIC, de Baseline Informatiebeveiliging (woning)Corporaties en de AVG. Dit betekent dat we je gegevens technisch goed beveiligen en zorgvuldig werken. Ook met onze leveranciers hebben we de vereiste contractuele afspraken voor het verwerken van uw persoonsgegevens.

Wat kun je nu al doen voor jouw eigen veiligheid?
Verwijder verdachte e-mails van onbekende afzenders. Open geen links of bestandsbijlagen in e-mails van afzenders die je niet kent.

Maak je gebruik van een ISTA online service? Wijzig dan je wachtwoord. Gebruik je hetzelfde wachtwoord ook ergens anders? Wijzig daar dan ook je wachtwoord, bij voorkeur in weer een ander wachtwoord.

Wees alert op berichten van je bank. Verifieer altijd dat echt jouw bank belt of mailt. Hoe je dit kunt doen, staat op de website van je bank. Lees die instructies vooraf goed door.