Fien Wonen filmt op groen dak Vijverhof

Publicatiedatum: 01-07-2021

Foto: Leo Smit

Op donderdag 1 juli 2021 vonden de Duurzaam Bouwen Awards plaats. Fien Wonen deed hier ook aan mee. We willen namelijk, als dat even kan, bio-based bouwen. Dus huizen bouwen met natuurlijke materialen, zoals hout. Ook hebben we op het dak van complex de Vijverhof in Meerkerk een groendak aangelegd. Dit is een dak vol met sedum. Daarnaast liggen daar zonneboilers. De zon verwarmt dus het water. Ook legt Fien Wonen gratis zonnepanelen op de daken van huurwoningen. De combinatie van dit alles maakt ons uniek en zorgde voor de nominatie.

De prijs is uiteindelijk gewonnen door een initiatief uit Boekel. Een groep bewoners hebben zich daar verzameld en bouwen daar aan een ecodorp. Ook de publieksprijs is naar het ecodorp gegaan. Fien Wonen werd 3e. 

Jurylid Karo van Dongen (Groene Huisvesters): “Fien Wonen heeft rigoureus gekozen voor een duurzame toekomst door het Fien Future Friendly beleid. Dit beleid is samen met huurders vormgegeven en in alle praktische keuzes door vertaald. Een organisatiekeuze die absoluut inspireert, daarom is de nominatie voor meest duurzame organisatie verdiend.”

Bekijk hier de film over het duurzaamheidsbeleid van Fien Wonen:

 

Deel deze pagina