Een Fien schone buurt

Publicatiedatum: 13-04-2022

Zaterdag 19 maart was het zover. Fien Wonen trok met inwoners van Hardinxveld-Giessendam door de wijken om de buurt schoon te maken. Tientallen huurders en andere buurtgenoten kregen vuilniszakken, hesjes en grijpstokken mee. Deelnemers werden getrakteerd op allerlei lekkernijen en kregen ook een doos bonbons mee naar huis als presentje.

Onder het genot van een macaron trokken de deelnemers de wijk in. Kinderen kleurden ondertussen allerlei kleurplaten in met op de achtergrond een leuk muziekje. Enkele kinderen deden ook mee met afval inzamelen. Het zonnetje scheen heerlijk. Daardoor was de opkomst hoger dan verwacht. Bewoonster Anita geeft aan: “Het voelt goed om een bijdrage te leveren aan een schone buurt. Het ziet er goed uit, de leefbaarheid gaat omhoog en de natuur wordt ook meteen geholpen. Daarnaast was het erg leuk om te doen omdat je direct contact hebt met buurtgenoten.”

Ook bestuurder Elisabeth ter Borg hielp mee. Met een rugzak op en een vuilniszak in de hand, liep zij de Wielwijk af op zoek naar afval. Na nog geen uurtje had ze een volle vuilniszak. Vervolgens is zij gaan helpen in Ameide bij de Lekprikkers. Ook daar heeft ze namens Fien Wonen een mooie bijdrage geleverd.

Fien Wonen vindt het belangrijk om samen met bewoners op te trekken. Samen willen we werken aan een fijne leefomgeving. Heb je een leuk idee? Geef het aan ons door. Dan kijken we of we er een leuk evenement van kunnen maken.

Hieronder zie je een aantal foto’s van de dag.:

 

Deel deze pagina