Brand uitgebroken in seniorenwoning in Meerkerk

Publicatiedatum: 10-07-2020

Vrijdagochtend 10 juli rond 02.00 uur is er brand uitgebroken in een seniorenwoning aan het Oranjeplein in Meerkerk. De brandweer kwam snel ter plaatste en concludeerde dat er direct opgeschaald moest worden. Vervolgens kwamen meerdere eenheden bijeen om de brand snel onder controle te krijgen. 

Woning volledig uitgebrand
De woning is volledig uitgebrand. De bewoner van de woning was op het moment van ontstaan niet thuis. Een bewoner van twee huizen verder ontdekte de brand door harde geluiden. Hij heeft de hulpdiensten ingeschakeld, is direct naar buiten gegaan en heeft een buurvrouw in veiligheid gebracht. Uiteindelijk is hierdoor erger voorkomen. Niemand is gewond geraakt. Drie woningen hebben schade waarvan één is uitgebrand en twee met flinke rookschade.

Buurvrouw gered door buurman
Door de alertheid van de bewoner van twee huizen verder is zijn honderdjarige buurvrouw enorm geholpen. Mevrouw lag te slapen en kon vanwege haar leeftijd niet direct in actie komen. De buurman brak de woning open met een brandblusser en heeft de honderdjarige vrouw direct uit de woning gehaald. De vrouw is inmiddels opgevangen door een zorginstelling. 

Wietplantage ontdekt
Bij de andere naaste woning heeft de politie een wietplantage aangetroffen. De bewoner is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Volgens Veiligheidsregio Utrecht is de wietplantage niet de oorzaak van de brand. Wat wel de oorzaak is geweest is momenteel niet bekend. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden