Terug naar overzicht

RadarAdvies onderzoekt één derde van onze woningen op kwaliteit

Over dit project

Elk jaar laten wij één derde van onze woningen onderzoeken. Dit doen wij om de kwaliteit van de woningen in beeld te krijgen. En te houden. Ook in 2022 wordt dit onderzoek uitgevoerd door RadarAdvies.

Waarom laat Fien Wonen elk jaar woningen onderzoeken op kwaliteit?
Het onderzoek wordt altijd gedaan door een bedrijf zonder invloed van ons. Zo krijgen wij een goed beeld van de technische kwaliteit van de buitenkant van de woningen. En hoe wij de kwaliteit goed kunnen houden. Met de resultaten uit het onderzoek maken wij de onderhoudsplannen voor de komende jaren.

Wat betekent dit voor de huurder die een brief heeft gehad over dit onderzoek?
Je hoeft verder niets te doen. En hoeft voor dit onderzoek ook niet thuis te blijven. Een medewerker van RadarAdvies bekijkt een aantal woningen vanaf de buitenkant. Het kan zijn dat de medewerker bij je aanbelt. Hij of zij wil je dan iets vragen. Of heeft toegang nodig. Bijvoorbeeld om je achtergevel, berging of dak te bekijken.

Twijfel je aan de medewerker die op de stoep staat? Vraag dan of de persoon kan laten zien wie hij of zij is. En controleer deze met de naam in de brief. In de brief die je hebt gehad staat genoemd welke medewerker van RadarAdvies de woningen bekijkt.


Planning

Vanaf 4 april tot en met 6 mei 2022 kan een medewerker van Radaradvies bij je door de straat lopen. En je woning bekijken. Of bij je langskomen. Hij onderzoekt alleen de kwaliteit van de buitenkant van je woning. Zijn er bij jou algemene binnenruimtes? Dan bekijkt hij deze ook.

Contact

Heb je vragen? Misschien vind je het antwoord bij vragen en antwoorden op deze pagina.

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Je bereikt ons via telefoonnummer (0184) 61 44 88. Op werkdagen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur of per e-mail via infofienwonennl.

Vragen en antwoorden

Klopt het dat er iemand van RaderAdvies mijn woning komt bekijken?  
Heeft u van ons hierover een brief gehad? Dan klopt het dat een medewerker van RaderAdvies je woning kan bekijken. Eén derde van onze woningen wordt onderzocht.

Waarom is dit niet iemand van Fien Wonen?
Fien Wonen laat dit door een specialist doen. Zo krijgen wij goede resultaten. En zijn het resultaten zonder invloed van ons.

Waarom worden niet alle woningen elk jaar onderzocht?
Door elk jaar één derde van onze woningen te onderzoeken houden wij een heel goed beeld van de kwaliteit. Ook voor het gehele bezit. Want elke woning komt om de paar jaar aan de beurt voor dit onderzoek.

Waarom hoeft niet elke woning bekeken te worden?
Niet elke woning hoeft bekeken te worden. Het bezoeken van een aantal woningen in een omgeving of straat geeft een goed genoeg beeld. Daarom kan het zijn dat je RadarAdvies niet bij je woning ziet. Of in je straat is geweest.

Waar gebruiken jullie de resultaten uit het onderzoek voor?
De resultaten uit het onderzoek gebruiken we om onderhoudsplannen voor de komende jaren te maken. En om te weten of onderhoud dat we gedaan hebben de kwaliteit beter heeft gemaakt.

Wat verwachten wij van de huurder?  
- Wil je de deur open doen als er een medewerker aanbelt? 
- Wil je de medewerker toegang geven als hierom gevraagd wordt? De medewerker komt dan de kwaliteit van het dak of balkon bekijken. 
- Wil je het tuinhek open doen als een medewerker hierom vraagt? De medewerker komt je woning bekijken vanaf je tuin. En je berging bekijken.
- Wil je vragen beantwoorden als de medewerker deze stelt? 


Planning

  • Duur van onderhoud 5 weken
  • Status Lopend
  • Planning Vanaf 4 april tot en met 6 mei 2022 kan een medewerker van Radaradvies bij je door de straat lopen. En je woning bekijken. Of bij je langskomen.
  • Locatie op kaart