Terug naar overzicht

Isolerende werkzaamheden 2021

Meerkerk

Over dit project

Net als afgelopen jaren voeren we ook dit jaar weer bij veel huurwoningen isolerende werkzaamheden uit. We brengen u door middel van een e-mail of brief op de hoogte of uw woning dit jaar mee gaat in de planning.

Door het verbeteren van uw woningisolatie verlagen we de energievraag van de woning. Bij een gelijkblijvend bewonersgedrag, zorgt de woningisolatie ervoor dat uw energielast lager kan worden. Door de isolerende werkzaamheden bereiden we de woning voor op het toepassen van meer energie-efficiënte installaties in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp en/of lage temperatuurverwarming.

De isolerende werkzaamheden worden uitgevoerd door Takkenkamp Isolatie in opdracht van Fien Wonen.

Op deze pagina kunt u ook de lijst inzien met woningen waarvoor dit jaar plannen zijn om isolerende werkzaamheden uit te voeren.


Wat kunt u verwachten?

 1. Takkenkamp Isolatie belt u op korte termijn om een afspraak te maken voor een inspectie. 
 2. Tijdens de inspectie beoordelen zij verschillende dingen die belangrijk zijn in de voorbereiding. Zie het kopje 'Inspectie' voor meer informatie over de inspectie. 
 3. Op basis van de inspectie van uw woning bepalen we welke oplossingen het beste bij uw woning passen. Daarnaast maken we een passende planning en bekijken we de nodige voorbereidingen. Denk hierbij aan het opruimen van de zolder of het bereikbaar maken van een vloerluik. Uw medewerking hierbij is noodzakelijk. Wanneer u een goede reden heeft om niet zelf de nodige voorbereidingen te kunnen treffen, bieden Fien Wonen en Takkenkamp Isolatie hiervoor een andere oplossing.
 4. Tijdens de inspectie vult de inspecteur samen met u een formulier in. De inspecteur vult op dit formulier de bijzonderheden van de woning, uw wensen en planningsgegevens in. Na het invullen vragen we u uw akkoord te geven op dit formulier.
 5. We gebruiken het formulier om voor uw woning een uitvoeringsvoorstel te maken. In dit voorstel staat precies wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten. Het voorstel ontvangt u zo snel mogelijk na de inspectie.
 6. Als alle plannen definitief zijn, bespreekt Takkenkamp Isolatie deze met u en zetten we de uitvoering definitief in gang. Takkenkamp Isolatie brengt u hierbij ook op de hoogte van de planning voor uw woning.
   
De inspectie

Tijdens de inspectie beoordeelt Takkenkamp Isolatie onderstaande punten. 

Het dak

 • Is er al isolatie aanwezig? Zo ja, hoeveel? Aan de binnen- of buitenzijde?
 • Is er aan de binnenzijde voldoende ruimte om de isolatie te verbeteren?
 • Is de zolder goed bereikbaar, moet er opgeruimd worden.
 • Moeten er installaties of bouwkundige zaken aangepast worden?

De gevels

 • Is er al isolatie aanwezig? Zo ja, hoeveel en welk soort?
 • Is er genoeg ruimte en mogelijkheid tot het verbeteren van de isolatie in de spouw?

De vloer

 • Is er al isolatie aanwezig? Zo ja, hoeveel en welk soort?
 • Is er een kruipruimte en is deze bereikbaar?

Algemeen

 • Hoe staat u tegenover het voornemen tot isoleren?
 • Zijn er voor u bezwaren of zorgen ten aanzien van de voorgenomen werkzaamheden?


Contact

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen over de isolerende werkzaamheden. Voor meer informatie of vragen over de inspectie, uitvoering en de planning kunt u altijd rechtstreeks contact opnemen met Takkenkamp Isolatie.
 

Takkenkamp Isolatie
Voor vragen over de voorbereiding, planning van de inspecties en inhoudelijke vragen kunt u terecht bij Daniëlle Tak.
Telefoonnummer:
073-61 58 000 (keuzeoptie 1)

Voor vragen over de planning van de isolatie uitvoering kunt u terecht bij Michael Henraat.
Telefoonnummer:
073-61 58 000 (keuzeoptie 3)

Takkenkamp Isolatie werkt in opdracht van Fien Wonen, daarom kunnen hun medewerkers al uw vragen beantwoorden met betrekking tot dit project. Mocht u toch Fien Wonen bellen voor een algemene vraag, dan verwijzen we u alsnog naar Takkenkamp Isolatie.
 

Fien Wonen
Heeft u problemen met of klachten over Takkenkamp Isolatie neem dan contact met ons op.
Telefoonnummer: 
0184 - 61 44 88


Veelgestelde vragen

Komt mijn woning in 2021 in aanmerking voor isolerende werkzaamheden?
Op deze pagina kunt u de lijst bekijken met woningen waarvoor dit jaar plannen zijn om isolerende werkzaamheden uit te voeren. De huurders van deze woningen informeren wij per e-mail of brief over de plannen. Staat uw woning niet in deze lijst, dan komt uw woning in 2021 niet in aanmerking voor isolerende werkzaamheden.  

Komt mijn woning in de toekomst in aanmerking voor isolerende werkzaamheden?
Per jaar bekijken we welke woningen dat jaar een logische keuze zijn voor het uitvoeren van isolerende werkzaamheden. Mocht er hierover nieuws zijn voor uw woning, dan brengen wij u op de hoogte. In het eerste kwartaal van elk jaar informeren wij de huurders van de woningen die in datzelfde jaar op de planning staan. Wij kunnen u niet eerder informeren of en wanneer uw woning in aanmerking komt voor isolerende werkzaamheden.

Welke isolerende werkzaamheden worden er aan mijn woning uitgevoerd?
Samen met Takkenkamp Isolatie bepaalt Fien Wonen welke mogelijkheden er zijn voor het verbeteren van de isolatie aan uw woning. Dit doen we op basis van een inspectie van uw woning. Takkenkamp Isolatie voert deze inspectie uit.

Fien Wonen heeft drie mogelijkheden om de isolatie van uw woning te verbeteren:

 • Het isoleren van het dak (aan de binnenzijde)
 • Het isoleren van de gevels (door het vullen/bijvullen van de spouw)
 • Het isoleren van de begane grond vloer (door de onderzijde van de vloer of de bodem van de kruipruimte te isoleren)


In mijn woning zijn al isolerende maatregelen aangebracht, waarom nu weer?
Veel isolerende maatregelen uit het verleden kunnen we nog verder verbeteren. Ook zijn er eerder maatregelen uitgevoerd waarvan het nut inmiddels achterhaald is. Met de aanvulling of aanpassing van nu kunnen we de woning nog verder verbeteren.

Zie het document 'Veelgestelde vragen isolatiewerkzaamheden' onder het kopje Brochures voor meer veelgestelde over de uitvoer van de isolatiewerkzaamheden.


Algemeen

 • Plaats Meerkerk

Planning

 • Status Lopend
 • Planning De voorbereidingen en uitvoering van de isolerende werkzaamheden van de desbetreffende woningen, vinden plaats in 2021.
 • Locatie op kaart