Werken bij Fien Over Fien
Welkom Informatie en regelen Reparaties en onderhoud Projecten De Weide II

De Weide II

Leestijd: 2 min

Het project De Weide II bestaat uit de ontwikkeling van een woonwijk van ongeveer 150 woningen. De nieuw te bouwen wijk ligt aan de zuidkant van Meerkerk en grenst direct aan de wijk De Weide I. In de nieuwe wijk komt een divers woningaanbod. De woningen zijn vooral bedoeld voor starters, doorstromers en jonge senioren.

De wijk krijgt een ruime opzet.  De gemeente Vijfheerenlanden is op dit moment bezig om een aannemer te selecteren die de 105 koopwoningen zal gaan bouwen en ook het land woonklaar zal gaan maken.

Vervolgens zal Fien Wonen ook een aannemer selecteren om de 45 huurwoningen te bouwen. Welk type woningen we precies gaan bouwen is nog niet bekend. Wel zullen er met zekerheid woningen worden gebouwd voor 1-2 persoonshuishoudens, zoals senioren. Zodra er meer over bekend wordt zullen wij u hier over informeren.

Contact

Heb je vragen over dit project? Neem dan contact met ons op per mail.

Fien Wonen
E-mail:
projectontwikkeling@fienwonen.nl

Veel gestelde vragen:

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning in de Weide II?

De woningen zullen via het woonruimteverdeelsysteem Woongaard worden toegewezen. Je kunt je inschrijven op www.woongaard.com om voor een woning in aanmerking te komen. Hoe langer je ingeschreven staat hoe meer kans je maakt op een woning. Je moet natuurlijk wel aan enkele eisen voldoen. Zo moet je inkomen vallen binnen de inkomenseisen voor een sociale huurwoning en moet je huishoudengrootte passen bij het type woning. Inschrijven dus!

 

Algemeen

Stad
Meerkerk

Planning

Status
Lopend
Planning
De werkzaamheden voor de bouw van de eerste woningen beginnen naar verwachting eind 2021. In deze eerste fase worden 47 woningen gebouwd waarvan 17 sociale huurwoningen. De wegen en bruggen worden rond de zomer 2021 aangelegd.
Terug naar overzicht