Werken bij Fien Over Fien
Welkom Informatie en regelen Reparaties en onderhoud Projecten Oranjeplein

Oranjeplein

Leestijd: 2 min

Fien Wonen heeft 17 woningen aan het Oranjeplein in Meerkerk. 9 hiervan zijn kleine grondgebonden seniorenwoningen. Door een brand in 2020 zijn 3 woningen niet bewoonbaar. We gaan de aankomende jaren deze woningen weer bewoonbaar maken. En daarnaast maken we ze geschikt voor 1-2 persoons huishoudens.

De kleine grondgebonden woningen zijn oorspronkelijk gebouwd als ouderenwoningen.Ze voldoen door de kwaliteit van de woningen nu niet meer voor deze doelgroep. In Meerkerk is behoefte aan woningen voor ouderen. Belangrijk is wel dat ze van de gewenste kwaliteit zijn. We onderzoeken daarom hoe we de negen grondgebonden woningen kunnen transformeren naar kwalitatief goede ouderenwoningen.

Er is een project sociaal plan waarin de rechten en plichten staan van de huidige huurders. Het gaat dan bijvoorbeeld om urgentie, verhuizen en een verhuiskostenvergoeding.

Wat gaan we de komende tijd doen?

De komende tijd voeren we gesprekken met de huidige bewoners om de wensen van hun te inventariseren. Tijdens de renovatie kunnen deze bewoners niet in hun woning blijven wonen. Huurdersorganisatie HBZ zal de bewoners onafhankelijk adviseren.

Daarnaast gaan we opzoek naar een geschikt bouwbedrijf voor dit project. Zodra hier meer over duidelijk is, lees je hierover meer op deze pagina.

Ook hebben we een flora en fauna onderzoek laten uitvoeren. Dit is een verplichting. Hieruit moet blijken of de woningen broedplaatsen zijn voor vogelsoorten of andere dieren. Mocht dit het geval zijn, dan houden we hier rekening mee. Mocht dit niet zo zijn, dan kunnen we onze werkzaamheden in het voorjaar van 2023 starten.


Contact

Heb je vragen over dit project? Neem dan contact met ons op per mail.

Fien Wonen
E-mail:
projectontwikkelingfienwonennl

Algemeen

Stad
Meerkerk

Planning

Status
Lopend
Terug naar overzicht