Terug naar overzicht

Plaatsing zonnepanelen 2021

Over dit project

Het aanbrengen van zonnepanelen behoort tot onze verduurzamingsopgaven. Deze opgaven zijn gebaseerd op de prestatieafspraken met de gemeentes Vijfheerenlanden en Hardinxveld-Giessendam en het strategiebeleid van Fien Wonen. Voor deze opgaven zijn complexen geselecteerd waar wij zonnepanelen willen aanbrengen.

Net als afgelopen jaren plaatsen we daarom ook dit jaar weer op veel huurwoningen zonnepanelen. Door middel van een e-mail of brief brengen wij u op de hoogte als uw woning dit jaar mee gaat in de planning.

Het plaatsen van de zonnepanelen wordt uitgevoerd door Ecorus in opdracht van Fien Wonen.

Op deze pagina kunt u de lijst inzien met woningen waarvoor dit jaar plannen zijn om zonnepanelen te plaatsen. Ook is de lijst met woningen te vinden waarvoor er dit jaar plannen waren, maar er toch helaas geen mogelijkheid blijkt te zijn. Deze lijsten vindt u onder het kopje Brochures.

Voor meer informatie over zonnepanelen, klik hier.


Wat kunt u verwachten?

De stappen die opéénvolgend gaan plaatsvinden voor deze woningen ziet u hieronder.

  1. De komende periode bepaalt Fien Wonen samen met Ecorus hoeveel panelen we op uw woning kunnen plaatsen
  2. Ecorus neemt na de voorbereidingen telefonisch of per e-mail contact met u op voor het maken van een afspraak. In deze afspraak wordt samen met u in de woning gekeken naar de precieze plaatsing van de omvormer en de bekabeling in uw woning. Deze afspraak duurt circa 15 minuten.
  3. Als u (nog) geen slimme meter in uw meterkast heeft, dan adviseren wij deze aan te vragen bij uw netbeheerder.
  4. Nadat u akkoord bent, maakt Ecorus met u een afspraak voor het aansluiten van de zonnepanelen. Deze werkzaamheden duren ongeveer een halve dag. U moet hiervoor thuis zijn.
  5. Na installatie ontvangt u een gebruikershandleiding en informatie over de zonnepanelen.
     

Contact

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen over de plaatsing van de zonnepanelen.

Ecorus
Voor meer informatie of vragen over de uitvoering en de planning kunt u altijd rechtstreeks contact opnemen met Ecorus.

Telefoonnummer:
085 - 13 03 623

E-mail:
fienwonen@ecorus.com.

Ecorus werkt in opdracht van Fien Wonen, daarom kunnen hun medewerkers al uw vragen beantwoorden met betrekking tot dit project. Mocht u toch Fien Wonen bellen voor een algemene vraag, dan wordt u alsnog verwezen naar Ecorus.


Fien Wonen
Heeft u problemen met of klachten over Ecorus neem dan contact met ons op.

Telefoonnummer:
0184 - 61 44 88


Veelgestelde vragen

Komt mijn woning in 2021 in aanmerking voor zonnepanelen?
Op deze pagina kunt u de lijst inzien met woningen waarvoor dit jaar plannen zijn om zonnepanelen te plaatsen. Ook is de lijst met woningen te vinden waarvoor er dit jaar plannen waren, maar er toch helaas geen mogelijkheid blijkt te zijn. De huurders van deze woningen zijn per e-mail of brief geïnformeerd over de plannen. De lijsten vindt u onder het kopje Brochures. Staat uw woning niet in deze lijsten, dan komt uw woning in 2021 niet in aanmerking voor zonnepanelen.

Komt mijn woning in de toekomst in aanmerking voor zonnepanelen?
Per jaar bekijken we welke complexen dat jaar een logische keuze zijn om te voorzien van zonnepanelen. Mocht er hierover nieuws zijn voor uw woning dan brengen wij u op de hoogte. In het eerste kwartaal van elk jaar informeren wij de huurders van de woningen die in datzelfde jaar op de planning staan. Wij kunnen u niet eerder informeren of en wanneer uw woning in aanmerking komt voor zonnepanelen.

Wat als mijn woning niet tot de verduurzamingsopgaven behoort waarbij Fien Wonen zonnepanelen plaatst?
Er zijn ook woningen die niet tot de verduurzamingsopgaven behoren waarbij wij vanuit Fien Wonen geen zonnepanelen plaatsen. Bij deze woningen onderzoeken we of er andere mogelijkheden zijn voor het verduurzamen van de woning en/of het gebouw.

Waarom heb ik een e-mail/brief gehad dat er op mijn woning geen zonnepanelen geplaatst kunnen worden?
Fien Wonen was van plan om op uw woning zonnepanelen te plaatsen, maar helaas voldoet uw woning niet aan de minimale eisen voor het plaatsen van zonnepanelen. Over de reden van het niet behalen van de minimale eisen lichten wij u persoonlijk in.

Wat bepaalt aan welke kant van de woning de zonnepanelen geplaatst worden?
Ecorus en Fien Wonen kijken altijd naar de plek op het dak waar het meeste rendement gehaald kan worden voor u als huurder. Het meeste rendement kan gehaald worden door de meeste zon uren, maar ook door een groter aantal zonnepanelen aan een bepaalde kant. Deze zaken worden voor installatie nagekeken en met u besproken.

Voorbeeld (hoe wordt de keuze van de plaats van de zonnepanelen gemaakt):
Een woning met een Oost- en Westzijde. De Oost- en Westzijde van een woning bieden beide evenveel rendement van de zon. Omdat ze beide evenveel zonne-energie opleveren, kijken we naar de zijde van de woning waar we de meeste zonnepanelen kunnen installeren. De hoeveelheid zonnepanelen is afhankelijk van zaken die al op het dak aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld een dakraam of afvoerpijp. Mocht ook de hoeveelheid zonnepanelen
aan een woningkant geen verschil bieden, dan kijken we naar de locatie waar het installeren het makkelijkst is (dit is ook weer afhankelijk van meerdere factoren).

Hoe wordt het aantal zonnepanelen die ik op mijn woning krijg bepaald?
Ecorus en Fien Wonen gaan altijd voor het opstellen van het optimale legplan. Het legplan bepaalt hoe en hoeveel zonnepanelen er gelegd worden op het dak. Voor het opstellen van het legplan hebben Ecorus en Fien Wonen een aantal eigen installatievoorwaarden opgesteld waar het legplan aan moet voldoen. Dit is naast de landelijk geldende voorwaarden voor het plaatsen van zonnepanelen.

Wij plaatsen 4, 6 of 8 zonnepanelen op het dak van een woning en plaatsen de zonnepanelen aan één kant van de woning. Tevens plaatsen wij alleen zonnepanelen in de dezelfde richting (verticaal of horizontaal) op het dak. Verticaal en horizontaal plaatsen wij niet door elkaar op een woning.

Het aantal dat wordt geplaatst is altijd het maximale aantal binnen de installatievoorwaarden die wij hanteren bij het plaatsen van zonnepanelen.

Er zijn ook zaken die bij een specifieke woning het aantal zonnepanelen veranderen, zoals een dakraam of dakkapel.


Planning

  • Status Lopend
  • Planning De voorbereidingen en het plaatsen van de zonnepanelen voor de desbetreffende woningen vinden plaats in 2021. Verwachte afronding is in juli 2021.