Terug naar overzicht

In 2022 wordt er geschilderd in Ameide, Tienhoven en Lexmond

Over dit project

Elk jaar onderhouden wij woningen aan de buitenkant. Dit is nodig om de kwaliteit goed te houden. Of te verbeteren. In 2022 gaan wij aan de slag in Ameide, Tienhoven en Lexmond. 

Wat gaan we doen? 
Woningen in Ameide, Tienhoven en Lexmond krijgen in 2022 onderhoud aan de buitenkant. Het onderhoud is dit jaar vooral het schilderen van de deuren en kozijnen, repareren van het hout wat kapot is (houtrot) en het schoonmaken van het kunststof aan de buitenmuren. Bij sommige woningen of straten is er nog wat extra werk nodig. Zoals bijvoorbeeld; het verbeteren van de dakgoten of het voegwerk. 

In de informatiebrief is aan elke huurder doorgegeven welk precieze werk bij de woning wordt uitgevoerd. 

Wat betekent dit voor de huurder die onderhoud krijgt?
Je hebt een brief van ons ontvangen met het bericht dat wij binnenkort starten met onderhoud aan de buitenkant van je woning. In de brief staat wanneer ze met het werk beginnen in je omgeving. En hoelang ze hier mee bezig zijn. In die periode kunnen ze bij je langs komen voor het werk. Je hoort vooraf van de aannemer wanneer ze precies bij je met het werk beginnen.

Wie gaat het werk uitvoeren? 
Het werk in Tienhoven en een gedeelte van Ameide wordt gedaan door Van de Velde vastgoedonderhoud. Het werk in Lexmond en het andere deel van Ameide wordt gedaan door De Goede vastgoedonderhoud. 

Benieuwd aan welke woningen er wordt gewerkt in 2022? Bij documenten op deze pagina kun je zien welke woningen er aan de beurt zijn. En door welke aannemer het werkt wordt uitgevoerd.  


Planning

Al het werk wordt gedaan van eind maart tot eind december 2022. 

In de informatiebrief is aan elke huurder doorgegeven in welke periode het werk wordt gedaan bij de woning. De aannemer maakt met elke huurder vooraf een precieze afspraak voor het werk aan zijn of haar woning. Dit wordt gedaan binnen de aangegeven periode. 

Contact

Heb je vragen? Misschien vind je het antwoord bij vragen en antwoorden op deze pagina. 

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Je bereikt ons via telefoonnummer (0184) 61 44 88. Op werkdagen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur of per e-mail via info@fienwonen.nl.

Vragen en antwoorden

Wie betaalt de kosten?
Wij betalen al het onderhoud aan de buitenkant. Je hoeft niets te betalen voor het werk. Je krijgt ook geen huurverhoging.

Krijg ik overlast?
Het werk geeft overlast. Bijvoorbeeld:
- Soms moet je thuis blijven om de ramen en deuren open te doen. Of een medewerker toegang geven tot je woning of tuin.
- De busjes van de medewerkers parkeren in je straat.
- De aannemer kan spullen in je straat plaatsen. Zoals een keet.  
- Er komt tijdelijk een steiger voor je woning.
Natuurlijk doen de medewerkers hun best om zo weinig mogelijk overlast te geven.

Wat verwachten wij van je?
- Wil je de deur open doen voor de medewerkers? Soms moeten ze in je woning zijn. Of willen ze iets met je afspreken.   
- Wil je de deuren en ramen open zetten als ze die gaan schilderen? Dan kunnen de schilders er goed bij. En kan de verf goed drogen.
-Wil je ruimte maken bij je kozijnen buiten? Zo kan de schilder goed z’n werk doen.
Alvast bedankt!

Hoe maken de medewerkers een afspraak met mij?
Ze komen bij je woning langs om de afspraak te maken. Of doen bij je een kaart door de brievenbus. Waarop vermeld staat wanneer ze langskomen. Je kunt zelf ook altijd één van de medewerkers aanspreken.

Wie is De Goede Vastgoedonderhoud?
De Goede Vastgoedonderhoud is de aannemer die het werk gaat doen. De Goede Vastgoedonderhoud heeft zich vanaf 1931 ontwikkeld van een traditioneel schildersbedrijf tot een partner in duurzaam vastgoedonderhoud. Ze hebben een hoofdvestiging in Vlaardingen en een vestiging in Dordrecht. De medewerkers herken je aan de bedrijfskleding met de bedrijfsnaam en logo. De medewerkers kunnen zich legitimeren met een personeelspas.

Wie is Van de Velde vastgoedonderhoud?
Van de Velde vastgoedonderhoud is de aannemer die het werk gaat doen. Van de Velde vastgoedonderhoud is sinds 1865 ervaren in het onderhouden van gevels. Ze zijn gespecialiseerd in het onderhouden van vastgoed. De medewerkers herken je aan de bedrijfskleding met de bedrijfsnaam en logo.

Hoe wordt er bepaald welk (schilder)werk er aan mijn woning wordt gedaan?
Wij hebben ons laten adviseren door een specialist. Zonder invloed van Fien Wonen heeft een specialist ons aangegeven welk werk er gedaan moet worden. Met het advies hebben wij het definitieve werk bepaald. 

Wanneer staat er bij mijn woning (schilder)werk op de planning?
Staat je woning voor dit jaar niet in de lijst? Elk jaar laten wij onderhoud aan de buitenkant van woningen uitvoeren. Meestal laten wij elke 7 jaar een woning onderhouden.

Ik heb een brief gehad dat jullie volgend jaar mijn woning willen schilderen. Wanneer hoor ik hier meer over? 
Je hebt van ons de brief gehad dat wij je woning laten bekijken door een specialist. Na het bezoek aan je woning maken zij een advies voor het schilderen. Zonder advies kunnen wij niet bepalen waar schilderwerk nodig is. En wat er moet gebeuren. Met het advies gaan wij kijken of wij je woning in 2023 kunnen gaan schilderen. Als we dit gaan doen hoor je dat in op zijn laatst in april 2023. 


Planning

  • Duur van onderhoud 9 maanden
  • Status Lopend
  • Planning Van eind maart tot eind december 2022 wordt er gewerkt aan de woningen in Ameide, Tienhoven en Lexmond.
  • Locatie op kaart