Geen objecten gevonden

Gerealiseerd project

Terug naar overzicht

Inspectie vaststelling energielabel van woningen

Over dit project

Fien Wonen heeft de afgelopen jaren verduurzaamingsmaatregelen uitgevoerd aan verschillende woningen. Bij de woningen waar we in 2020 één of meerdere maatregelen voor verduurzaming hebben uitgevoerd, moeten we het energielabel van de woning vaststellen. Het energielabel is wettelijk verplicht. 

Fien Wonen heeft daarom opdracht gegeven aan ingenieursbureau Breuers & Cobelens (B&C) uit Roosendaal om een inspectie uit te voeren in deze woningen. Op basis van de inspectie kunnen we het energielabel vaststellen. 

De inspectie vindt plaats in en rond uw woning en duurt maximaal 1,5 uur, maar vaak korter. B&C neemt iedere ruimte, raam en deur van uw huis op. B&C legt gegevens vast in de vorm van aantekeningen en foto’s van bijvoorbeeld de isolatie van uw vloer, gevels en dak. Daarnaast legt B&C gegevens vast van installaties en voorzieningen, zoals de gebruiksoppervlakte, badkamer, keuken, centrale verwarming en water voorziening. 

Op deze pagina kunt u de lijst inzien met woningen waarvoor het vaststellen van de energielabels van toepassing is en we een inspectie moeten uitvoeren. 


Contact

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen over de inspecties. Voor meer informatie of vragen over de inspectie en de planning kunt u altijd rechtstreeks contact opnemen met Breuers & Cobelens.

Breuers & Cobelens
Telefoonnummer:
0165 - 520 683

E-mail:
planning@breuerscobelens.nl

Breuers & Cobelens werkt in opdracht van Fien Wonen, daarom kunnen hun medewerkers al uw vragen beantwoorden met betrekking tot deze brief. Mocht u toch Fien Wonen bellen voor een algemene vraag, dan wordt u alsnog verwezen naar Breuers & Cobelens. 

Heeft u problemen met of klachten over Breuers & Cobelens neem dan contact met ons op. 

Fien Wonen
Telefoonnummer:
0184 - 61 44 88
 

Veelgestelde vragen

Klopt het dat er iemand van Breuers & Cobelens mijn woning komt inspecteren? 
Ja, dat klopt. Fien Wonen heeft Breuers & Cobelens de opdracht gegeven om inspecties uit te voeren voor het vaststellen van de energielabels. Het gaat om woningen waar de afgelopen jaren één of meerdere maatregelen voor verduurzaming zijn genomen.

Waarom komt er iemand van Breuers & Cobelens mijn woning inventariseren?
Het energielabel is wettelijk verplicht. Het opstellen van een energielabel van een woning dient door een onafhankelijk en gediplomeerde adviseur te gebeuren.

Waarom is dit niet iemand van Fien Wonen?
Het opstellen van een energielabel dient door een onafhankelijk en gediplomeerde adviseur te gebeuren. Daarnaast dient het bedrijf wat het energielabel registreert bij de overheid gecertificeerd te zijn. Breuers & Cobelens heeft gediplomeerde adviseurs in dienst en is als bedrijf volledig zelfstandig gecertificeerd om deze energielabels bij de overheid te registreren. 

Hoe weet ik dat de persoon aan de deur een B&C medewerker is?
In de brief die u voor de inspectie van ons heeft ontvangen vindt u een overzicht van de medewerkers van B&C die deze inspecties uitvoeren. In de brief staan foto’s van de medewerkers met bijbehorende naam. De brief die u ook ontvangen heeft, heeft de werknemer van B&C ook altijd bij zich tijdens de inspectie. De medewerkers kunnen zich altijd op uw verzoek legitimeren. 

Ik heb geen brief gehad, maar er zijn wel één of meerdere maatregelen voor verduurzaming genomen in 2020 in mijn woning en mijn energielabel is niet aangepast.
Heeft u na 31 maart nog geen bericht gehad van Breuers & Cobelens? Neem dan contact met B&C op. Is uw woning bij B&C niet bekend, neem dan contact op met Fien Wonen.

Er zijn in mijn woning vóór 2020 verduurzamingsmaartregelen genomen, maar er is bij mij nooit een inspectie gedaan voor het vaststellen van het energielabel. Klopt dit?
Ja, dat klopt. Voor 2020 kon dit namelijk nog steekproefsgewijs, maar met de nieuwe NTA 8800 dienen alle woningen geïnspecteerd te worden.

Waarom heb ik een energielabel nodig?
Het energielabel is wettelijk verplicht. Met een energielabel kan men in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu.

Wat is een energielabel? 
Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een woning is in vergelijking met soortgelijke huizen. Het energielabel is een document (pdf) waarin deze kenmerken zijn beschreven.

Heeft u na 31 maart nog geen bericht gehad van Breuers & Cobelens? Neem dan contact met B&C op.


Planning

  • Status Gereed
  • Planning 22 maart t/m 28 mei 2021. B&C spreekt met de huurders van de desbetreffende woningen een dagdeel in deze periode af voor de inspectie.
  • Deel deze pagina