Overlast melden

Dat u prettig woont in de wijk is heel belangrijk. Dat maakt dat u u thuis voelt. Nu kan het voorkomen dat u overlast ondervindt. Bijvoorbeeld geluidsoverlast, stankoverlast of vuiloverlast.

 • 1

  Wat kunt u zelf doen?

  Zoek contact en probeer in zo goed mogelijk overleg tot een oplossing te komen. Een verhelderend gesprek kan veel oplossen. De veroorzaker heeft in veel gevallen niet eens in de gaten dat hij of zij overlast veroorzaakt.

 • 2

  Buurtbemiddeling

  Er zijn diverse manier om overlastproblemen aan te pakken. We raden u eerst aan zelf wat stappen te ondernemen. Dit zijn:
  -    Het gesprek aangaan met de overlastveroorzaker
  -    Uw ongenoegen uiten op papier
  -    De tips van Servanda raadplegen

  Mocht u er niet uitkomen? Neem dan contact op met buurtbemiddeling. Zij kunnen een uitkomst bieden bij overlast. 

  Voor huurders uit de Hardinxveld-Giessendam: 
  buurtbemiddelingmeeplusnl of bel naar 078 750 89 00 

  Voor huurders uit de gemeente Vijfheerenlanden:
  croordaelkwelzijnnl of bel naar 0345 225 000

  Buurtbemiddeling is gratis en vrijblijvend. Wij dwingen u niet om er aan mee te werken, die keuze is geheel aan u. Wel kan buurtbemiddeling met u naar de situatie kijken en overleggen wat nodig is om op een prettige manier weer verder te kunnen. Dit gebeurt neutraal en onpartijdig. Buurtbemiddeling helpt u en uw buren om door middel van gesprekken tot een gezamenlijke oplossing te komen die voor uw beiden acceptabel is. Daarbij wordt voornamelijk naar de toekomst gekeken. Om prettig te wonen kan het goed zijn om duidelijke afspraken met elkaar te maken.

 • 3

  Komt u er niet uit?

  Komt u er samen niet uit en is buurtbemiddeling ook geen oplossing? Dan kunt u ons om advies vragen. We bespreken met elkaar de mogelijkheden om te komen tot een oplossing. Wij spelen hierin een bemiddelende rol die per situatie verschillend kan zijn. Daarnaast kunt u contact opnemen met de wijkbeheerders als er zaken zijn die de leefbaarheid in gevaar brengen.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden