Werken bij Fien Over Fien

Servicekosten

Servicekosten zijn kosten voor de levering en diensten die bij de huurder op grond van de huurovereenkomst in rekening worden gebracht, bovenop de kale huurprijs. Denk hierbij aan elektra voor de algemene ruimten, schoonmaakkosten van de galerij, een onderhoudsabonnement etc. De servicekosten splitsen we nog op in verrekenbare servicekosten en niet-verrekenbare servicekosten.

Verrekenbare servicekosten

Verrekenbare servicekosten zijn leveringen zoals gas, water en elektra voor algemene voorzieningen. Maar ook diensten zoals schoonmaak van de portieken en galerijen, tuinonderhoud of de huismeester. Hiervoor betaal je elke maand een voorschot. Na afloop van het kalenderjaar kijken we wat de werkelijk gemaakte kosten zijn. Het verschil rekenen we dan af via de jaarlijkse afrekening servicekosten. Je krijgt dan een bedrag terug of moet bijbetalen.

Niet-verrekenbare servicekosten

Dit zijn diensten zoals het onderhoudsabonnement, glasfonds, kosten voor een boiler van Fien of als u een oplaadplek huurt in een scootmobielstalling. Hier betaal je een vast bedrag voor per maand. Hier vindt geen jaarlijkse afrekening voor plaats.

Bekijk hier je huurprijsopbouw via Mijn Fien

Je vragen.. en antwoorden!